Printeaza anuntul Salveaza anuntul Trimite unui prieten

Sistemul de eHealth in Romania

FinMedia, prin departamentul Conferinte, va organiza miercuri 16 mai 2007, ora 08.30, la Hotel Crowne Plaza, Sala Crown Ballroom B, conferinta cu tema SISTEMUL DE eHEALTH IN ROMANIA.

Tehnlogiile informatice sunt o dimensiune obligatorie a sistemului de sanatate. Prin tehnologiile informatice se pot salva sume importante de bani, contribuind totodata la cresterea calitatii serviciilor de sanatate.

In statele din Uniunea Europeana cel putin 4 din 5 medici au conexiune la internet. In Romania, studii recente arata ca 43% din spitale si 33% din clinici au aces la internet, iar un numar nesemnificativ de unitati au implementat aplicatii IT.

Cuvantul de ordine in ceea ce priveste solutia informatica dedicata domeniului medical este eficientizarea. Eficientizare prin cresterea calitatii actului medical, prin reducerea costurilor, precum si prin optimizarea fluxului de activitati.

In Cadrul strategic national de referinta al Guvernului Romaniei, elaborat pentru perioada 2007-2013, implementarea serviciilor electronice de sanatate este prioritara. Crearea si utilizarea eficienta a serviciilor electronice publice aduce beneficii pentru sectorul public si pentru cel privat, ca, de exemplu, cresterea transparentei institutionale si a credibilitatii si scaderea costurilor. Acestea se pot realiza prin implementarea solutiilor de e-health. Serviciile electronice de sanatate vor economisi costurile atat Ón cadrul sistemului medical, cat si pentru pacienti.

Evenimentul va reuni reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, directori de spitale, centre medicale, policlinici, dezvoltatori de softuri medicale.

Se vor aborda subiecte ca: In speranta ca v-am trezit interesul si ca veti gasi oportuna implicarea institutiei / companiei Dumneavoastra ca si participant la eveniment, va multumim si va asteptam.

Date contact
Anca Iordache, Director proiect FinMedia
Tel.: 021 317 99 00
Mobil: 0721 246 988
Mail: aiordache@finmedia.ro.

Adaugat in: May 9, 2007 | Autor: FinMedia | Vizite: 2588