Printeaza articolul

Jucariile copilului mic

Jucariile copilului mic O intreaga industrie de jucarii puse la dispozitia copiiilor risca in curand sa ii plictiseasca si sa faca sa le dispara interesul pentru aceste mijloace placute de petrecere a timpului, de invatare si de joaca. Micutii sunt deja sufocati de multitudinea de culori, de materiale diverse, de jocuri si lumini, jucarii pe baterii si butoane sau fel de fel de luminite actionate la comanda. Un simplu ursulet din plus deja este perimat, considerat de copii drept prea simplu pentru varsta lor.

O mare parte din vina pentru toate acestea o au si parintii, a caror situatie financiara le permite achizitionarea minunilor cu telecomanda, dar uneori si principiile de viata le guverneaza in mod eronat alegerile in magazinul de jucarii.

Cateva reguli de bun simt
In cazul nou nascutilor, jucariile pe care le veti alege sunt intr-un numar limitat datorita simplitatii lor. Mesajul pe care trebuie sa il transmita aceste jucarii este unul de invatare dar si de joaca. Caruselul cu ursuleri sau fluturasi, atarnat deasupra patutului copilului, vor constitui prilej de incantare pentru micut daca este insotit de o muzic placuta auzului si de o usoara miscare de rotire. Vom evita dispozitivele cu muzica prea tare sau prea stridenta.

Jucariile din plus, de preferat nou noute si spalate in prealabil, nu vor depasi marimea pumnului copilului, nu vor avea unghiuri ascutite sau parti detasabile si nici par sau puf care se poate despinde, ci doar materiale plusate sau din bumbac. Materialul la randul lui va fi de buna calitate, se va verifica daca nu este descusuta vreo parte si se va evita orice material sintetic. De preferat sunt jucariile care se pot spala foarte usor la masina de spalat rufe. Nu dati copilului snururi sau sireturi de niciun fel.

Precautia, inainte de toate
In cazul in care primim jucarii, fie ca sunt noi sau folosite, vom avea grija sa le spalam bine, respectand temperatura de pe eticheta. Nu vom lasa la indemana copilasului jucarii doar din considerentul ca au fost ale copilariei noastre, ca le-am primit de la o prietena draga sau de la bunici. Vom respeta intocmai regulile de mai sus, avand grija ca nici cei care ni le-au daruit sa nu fie jigniti, explicandu-le deschis si sincer intentiile noastre.

Jucarii scumpe, jucarii ieftine
In aceasta etapa a vietii copilasului, nu este importanta valoarea jucariei achizitionate, ci mesajul pe care il transmite si rolul ei. Un copil va fi neplacut surprins cand i se va da o jucarie prea dificila sau prea mare pentru varsta lui, cu toata valoarea ei. In acest caz, o vom pune deoparte si o vom pastra in cutia ei pana cand micutul va fi capabil sa o inteleaga si sa se joace cu ea.

Sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net/images/Babies_g381-Smiling_Baby_Boy_With_Blocks_p50124.html

Adaugat in: Oct 27, 2011 | Autor: Anca-Mariela Truta | Vizite: 1460