Printeaza articolul

Hamul, port-bebe-ul, sau cum transportam bebelusul prin casa

Hamul, port-bebe-ul, sau cum transportam bebelusul prin casa Problema transportului copilasului nou nascut prin casa este una universala iar parerile sunt impartite. Cu toate acestea, medicii declara la unison ca orice copil mic trebuie supravegheat, mai ales cand este treaz si nu trebuie lasat singur in casa. Cand se afla pentru scurt timp singur in camera, doarme sau se joaca, iar casa este destul de mare, foarte utile sunt aparatele cu ajutorul carora mama poate receptiona orice sunet venit din camera celui mic. Accesibile ca pret si foarte utile, aceste aparate vor instiinta mama ori decate ori se trezeste micutul sau are loc o miscare.

Ce ne facem insa cand acesta este treaz iar mama are nevoie de activitate? Desi pe piata au aparut game variate de mijloare de transportat copiii mici prin casa, acestea au si un revers de care mama trebuie sa fie constienta si pe care ar trebui sa il ia in calcul.

De pilda, hamacul. Acesta reprezinta un scaun pliabil, special creat pentru copii mici, confectionat din panza, pe suport metalic. Se poate inchide sau plia dupa necesitati, dupa pozitia bebelusului sau dupa varsta acestuia. Cand doarme sau mananca, va fi lasat pe spate, cu partea capului usor ridicata, iar cand se afla in stare de veghe va si asezat in pozitie semi-sezanda, in imediat apropiere a mamei.

Atentie, insa! Hamacul nu se va aseza pe un plan ridicat, nicidecum pe o masa sau pe un scaun, ci direct pe podea sau pe o suprafata joasa. Riscul caderii este destul de mare chiar daca micutul va fi prins in centuri sau chiar daca este la o varsta foarte frageda. Este mult mai bine sa preintampinam eventualele probleme.

Port-bebe-ul repezinta o alta modalitate de a transporta copilasul prin casa si nu numai in acest perimetru. Fiind destul de avantajos pentru ca permite libertatea mainilor mamei, port-bebe-ul (sau hamul, cum mai este cunoscut), va fi purtat de mamica astfel incat copilasul sa se afle cu fata la ea, direct pe burtica ei (fiind astfel in direct contact cu mama si putand sa-i asculte bataile inimii), sustinut de curele pe care aceasta le trece pe dupa umeri si se incruciseaza la spate. Capul copilasului va sta drept multumita partii de sus a hamului care este tare, fixa si stabila iar micutul se va afla astfel intr-o pozitie confortabila.

Acest port-bebe este indicat dupa ce bebelusul a implinit doua luni si nu prezinta riscuri vizavi de vertebrele sale sau de forma spatelui. Medicii sunt de parere ca o asezare a unui copil mic in ham de la aceasta varsta si in aceasta pozitie nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea si dezvoltarea sa fizica.

Sursa foto: http://purlsofpraise.blogspot.com/2010/06/baby-hammock.html

Adaugat in: Dec 10, 2011 | Autor: Anca-Mariela Truta | Vizite: 2050