Nicolaescu isi critica propria birocratie

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a criticat atat birocratia din sistemul de sanatate din Romania, cat si neutralitatea de care au dat dovada prefectii in desfasurarea programului de evaluare a sanatatii.

Totodata, Nicolaescu a atentionat, miercuri, 19 judete, printre care Cluj, Arges, Bihor, Constanta, Bistrita, Iasi, Vrancea, Timisoara, Covasna, Neamt, Sibiu, Salaj si municipiul Bucuresti ca au trimis date incomplete si nu s-au asigurat de acuratetea datelor.

Potrivit datelor inregistrate in lunile iulie, august si septembrie, 2,5 milioane de romani s-au prezentat la medic pentru evaluarea starii de sanatate, in cadrul programului initiat de minister.

Din cele aproape 5,9 milioane de taloane trimise la domiciliul cetatenilor de a se prezenta la medic, 14% au fost trimise inapoi fiindca persoanele respective fie si-au mutat domiciliul, fie au decedat.

Nicolaescu a anuntat ca 26% din romanii care au primit taloane s-au prezentat la doctor in luna iulie, iar in lunile august si septembrie procentul persoanelor evaluate a crescut cu 60%.

Potrivit ministrului, unui numar de 1,5 milioane de romani le-au fost recomandate analize de laborator, iar 30% din cele aproape 6 milioane au facut analizele complete.

In urma analizelor facute in cele trei luni s-a constat ca "23,4% din romanii evaluati prezinta riscuri pentru diabet de gradul II, iar intre 2-12% prezinta diferite grade de risc pentru tipurile de cancer", a spus ministrul Sanatatii.

Cu ocazia anuntarii raportului programului e evaluare a sanatatii, Nicolaescu a felicitat medicii de familie pentru modul in care s-a implicat in program. Totodata, a explicat ca atunci cand exista interes si colaborare, rezultatele sunt bune, asa cum a fost cazul unor judete ca Braila, Botosani, Dolj si Harghita.

Nicolaescu a mai spus ca datorita programului, populatia roma va fi stimulata sa-si faca acte de identitate, mai ales ca peste 10% din cei evaluati nu au carte de identitate.

Adaugata in: Oct 24, 2007 | Sursa: Ziare.com | Vizite: 1621

Stiri medicale recente

Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012- Schimb de bune practici īn management medical si managementul performantei īn institutiile din sectorul medical
Cluj-Napoca, 9 iulie 2012 - Acumen Integrat anunta organizarea Conferintei Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, īn perioada 26-28 septembrie...

Citeste stirea completa »


A doua editie a Health & Beauty Expo - 25-27 noiembrie la Sala Palatului
Expozitie, conferinte, demonstratii sportive. Health & Beauty Expo este un concept international, care uneste sub acelasi acoperis doua concepte primordiale pentru fiinta umana: sanatatea si frumusetea. Health & Beauty Expo porneste de la ideea ca frumusetea...

Citeste stirea completa »


Peste 150 de embrioni hibrizi om-animal depozitati in secret in 3 laboratoare din Anglia
In urma cu 3 ani , Marea Britanie adopta, la cererea oamenilor de stiinta care credeau ca vor reusi crearea unei mari baze de celule stem, Human Fertilisation Embriology Act, lege care permite crearea unr hibrizi de tip om-animal. Unul dintre savantii implicati in proiect...

Citeste stirea completa »


Roche Romania deruleaza a sasea editie a campaniei "Scrisoare catre Mos Craciun"
In luna decembrie a fiecarui an, Roche Romania desfasoara campania de donatii "Scrisoare catre Mos Craciun". Proiectul, initiat in 2005 si aflat deja la a sasea editie, cuprinde anul acesta donatii catre 32 de sectii si centre de oncopediatrie si boli infectioase din...

Citeste stirea completa »


BIOGENIS, banca de celule stem, va invita la un eveniment foarte important in lumea medicala!
Biogenis anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei! A cincea utilizare a unei probe de celule stem din cordonul ombilical in cadrul grupului din care face parte Biogenis (FAMICORD), este anuntata cu succes si in Bucuresti pe 17 Decembrie....

Citeste stirea completa »