Barbatii peste 40 de ani se confrunta cu probleme de fertilitate

Cuplurile care intentioneaza sa conceapa un copil si in care barbatul are peste 40 de ani, pot intampina dificultati mai mari decat daca barbatul ar fi fost mai tanar, dupa cum au afirmat cercetatorii frncezi duminica.

Medicii cunosteau faptul ca varsta femeii joaca un rol esential dar descoperirile prezentate in cadrul conferintei European Society of Human Reproduction and Embryology, sugereaza faptul ca impactul patern ar fi mult mai mare decat s-ar fi crezut, au afirmat Stephenie Belloc impreuna cu colegii sai.

"Informatiile noastre, ofera prima dovada a unui efect patern foarte important asupra produsului inseminarii intrauterine (IUI), dar si asupra frecventei sarcinilor sau a avorturilor" , au mai spus Belloc si echipa sa de la Eylau Center for Assisted Reproduction din Franta.

Echipa de francezi a cercetat mostre prelevate de la mai mult de 21.000 de asa numite inseminari intrauterine in care sperma a fost spalata intr-o centrifuga pentru a a o separa de lichidul seminal si apoi introdusa direct in uter.

Echipa a analizat calitatea spermei si apoi numarul de sarcini, avorturi sau rata sarcinilor duse la termen.S-a constatat ca impactul paternal asupra pierderilor de sarcina a fost mai mare cand barbatul avea peste 40 de ani, a afirmat Yves Menezo, care a participat la acest studiu.

Dupa cum era de asteptat, femeile in varsta au inregistrat o susceptibilitate scazuta de a ramane insarcinate si au avut mai multe pierderi de sarcina decat cele tinere, dar surprizator, o rata crescuta de sarcini intrerupte s-a inregistrat si la cuplurile in care barbatul avea peste 40 ani, aproximativ 35 procente. Riscul unui barbat de 30 ani fiind de 10 pana la 15 procente, a mai adaugat Menezo.

"Ne asteptam sa existe si un efect patern dar nu ne asteptam ca acesta sa se manifeste atat de accentuat in cresterea ratei de pierdere a sarcinilor", a mai spus el intr-un interviu telefonic.

Cercetatorii nu cunosc explicatia exacta dar se presupune ca ar exista o legatura intre varsta barbatului si scaderea ADN in sperma care ar cauza o fragmentare a acesteia.

Sperma studiata de ei a indcat faptul ca multe mostre provenite de la barbati de peste 40 ani continea defecte care ar fi putut cauza pierderi ale sarcinii.
"Pana acum, ginecologii se concentrau doar pe vasta mamei si mesajul lor era ca femeile sa ramana insarcinate pana la 35 sau 38 ani deoarece apoi devenea mai greu", a adaugat Belloc.

"Dar acum, ginecologii trebuie sa se concentreze si pe varsta tatalui si sa le ofere aceste informatii cuplului".

Adaugata in: Jul 7, 2008 | Sursa: Reuters Health | Vizite: 2376

Stiri medicale recente

Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012- Schimb de bune practici īn management medical si managementul performantei īn institutiile din sectorul medical
Cluj-Napoca, 9 iulie 2012 - Acumen Integrat anunta organizarea Conferintei Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, īn perioada 26-28 septembrie...

Citeste stirea completa »


A doua editie a Health & Beauty Expo - 25-27 noiembrie la Sala Palatului
Expozitie, conferinte, demonstratii sportive. Health & Beauty Expo este un concept international, care uneste sub acelasi acoperis doua concepte primordiale pentru fiinta umana: sanatatea si frumusetea. Health & Beauty Expo porneste de la ideea ca frumusetea...

Citeste stirea completa »


Peste 150 de embrioni hibrizi om-animal depozitati in secret in 3 laboratoare din Anglia
In urma cu 3 ani , Marea Britanie adopta, la cererea oamenilor de stiinta care credeau ca vor reusi crearea unei mari baze de celule stem, Human Fertilisation Embriology Act, lege care permite crearea unr hibrizi de tip om-animal. Unul dintre savantii implicati in proiect...

Citeste stirea completa »


Roche Romania deruleaza a sasea editie a campaniei "Scrisoare catre Mos Craciun"
In luna decembrie a fiecarui an, Roche Romania desfasoara campania de donatii "Scrisoare catre Mos Craciun". Proiectul, initiat in 2005 si aflat deja la a sasea editie, cuprinde anul acesta donatii catre 32 de sectii si centre de oncopediatrie si boli infectioase din...

Citeste stirea completa »


BIOGENIS, banca de celule stem, va invita la un eveniment foarte important in lumea medicala!
Biogenis anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei! A cincea utilizare a unei probe de celule stem din cordonul ombilical in cadrul grupului din care face parte Biogenis (FAMICORD), este anuntata cu succes si in Bucuresti pe 17 Decembrie....

Citeste stirea completa »