Cel mai nou tratament pentru fertilitate ar putea fi o dieta

Cel mai nou tratament pentru tratarea problemelor de fertilitate ar putea consta intr-o dieta, au afirmat oamenii de stiinta miercuri, dupa ce au observat ca barbatii obezi prezinta frecvent nereguli in ceea ce priveste sperma si produc mai putini spermatozoizi.

Descoperirile lor, expuse la o intrunire a European Society of Human Reproduction and Embryology desfasurata la Barcelona in Spania, vin in completarea concluziilor unui studiu recent in urma caruia s-a aflat ca femeile obeze prezinta o susceptibilitate crescuta de infertilitate.

"Am realizat ca exista posibilitatea ca barbatii supraponderali sa contribuie la problemele de fertilitate, in mod deosebit de cand aspectul ponderal a devenit un factor de risc recunoscut in inducerea problemelor de conceptie in randul femeilor", a declarat dr. Ghiyath Shayeb de la Universitatea din Aberdeen din Scotia.

Studiul lor, care a cuprins 2.037 de barbati care s-au adresat Aberdeen Fertility Centre, a aratat ca barbatii cu un indice de masa corporala normal, aceasta insemnand ca nu se incadrau nici in categoria supraponderalilor dar nici in a subponderalilor, au produs niveluri crescute de sperma normala si mai multi spermatozoizi decat cei din celelalte grupuri.

"Alte studii au sugerat o conexiune intre obezitatea masculina si o crestere a afectarii ADN-ului in sperma , ceea ce se asociaza cu fertilitatea, deasemenea.", a mai declarat Shayeb intr-un comunicat.

"Descoperirile noastre au fost cumva independente de alti factori si par sa sugereze faptul ca barbatii care incearca conceperea unui copil impreuna cu partenerul de viata, ar trebui in primul rand sa aiba ca scop atingerea unei greutati corporale ideale", a mai adaugat el.

El a mai spus ca echipa sa va compara ratele de conceptie ale barbatilor normoponderali si ale celor obezi, sa observe daca o sperma deficitara calitativ se coreleaza cu reducerea fertilitatii.

"Mecanismul de conexiune intre acesti factori poate fi dat de mai multe elemente- niveluri hormonale diferite la barbatii obezi, simpla supraincalzire testiculara cauzata de grasimea in exces din aceasta zona sau stilul de viata sau dieta alimentara care conduce la obezitate ar putea determina si afectarea concentratiei de spermatozoizi in sperma acestor indivizi", a spus Shayeb.

"Deocamdata nu avem un raspuns clar dar cu siguranta aceasta reprezinta o neclaritate care necesita atentia noastra imediata".

Adaugata in: Jul 11, 2008 | Sursa: Reuters Health | Vizite: 2182

Stiri medicale recente

Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012- Schimb de bune practici īn management medical si managementul performantei īn institutiile din sectorul medical
Cluj-Napoca, 9 iulie 2012 - Acumen Integrat anunta organizarea Conferintei Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, īn perioada 26-28 septembrie...

Citeste stirea completa »


A doua editie a Health & Beauty Expo - 25-27 noiembrie la Sala Palatului
Expozitie, conferinte, demonstratii sportive. Health & Beauty Expo este un concept international, care uneste sub acelasi acoperis doua concepte primordiale pentru fiinta umana: sanatatea si frumusetea. Health & Beauty Expo porneste de la ideea ca frumusetea...

Citeste stirea completa »


Peste 150 de embrioni hibrizi om-animal depozitati in secret in 3 laboratoare din Anglia
In urma cu 3 ani , Marea Britanie adopta, la cererea oamenilor de stiinta care credeau ca vor reusi crearea unei mari baze de celule stem, Human Fertilisation Embriology Act, lege care permite crearea unr hibrizi de tip om-animal. Unul dintre savantii implicati in proiect...

Citeste stirea completa »


Roche Romania deruleaza a sasea editie a campaniei "Scrisoare catre Mos Craciun"
In luna decembrie a fiecarui an, Roche Romania desfasoara campania de donatii "Scrisoare catre Mos Craciun". Proiectul, initiat in 2005 si aflat deja la a sasea editie, cuprinde anul acesta donatii catre 32 de sectii si centre de oncopediatrie si boli infectioase din...

Citeste stirea completa »


BIOGENIS, banca de celule stem, va invita la un eveniment foarte important in lumea medicala!
Biogenis anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei! A cincea utilizare a unei probe de celule stem din cordonul ombilical in cadrul grupului din care face parte Biogenis (FAMICORD), este anuntata cu succes si in Bucuresti pe 17 Decembrie....

Citeste stirea completa »