Testare gratuita pentru preventia bolilor de prostata

Generalitati Boli de Prostata
In cadrul sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil. Necazurile incep odata cu varsta de 40 de ani si se amplifica treptat in functie de particularitatile clinice ale fiecarei boli. Inainte de aceasta varsta, majoritatea problemelor de la nivelul prostatei sunt de natura infectioasa. Statisticile sunt ingrijoratoare la nivel mondial, motiv pentru care multe institutii specializate trag semnale de alarma in ceea ce priveste luarea de masuri cu caracter preventiv.
In numai 10 ani cancerul de prostata a urcat, la nivel mondial, de pe locul 3 pe locul secund privind cauza mortalitatii de cancer in randul barbatilor, reprezentand una din cele mai frecvente forme de cancer la barbati. Aproape jumatate din cazurile noi de cancer de prostata diagnosticate la nivel mondial provin din Europa (Sursa:Organizatia Cancer Research UK). In Romania raportul dintre mortalitatea cauzata de cancerul de prostata si cazurile diagnosticate este de 50% ( 16.3 / 32.2 la 100.000 populatie ), un procent superior celui european , acesta fiind de doar 25%. (22.2 / 86.7 la 100.000 populatie ) (Sursa: Jurnalul Oficial al Societatii Europene de Oncologie Medicala). Preventia si metodele de tratament eficiente sunt absolut necesare pentru imbunatatirea acestor procente. In ceea ce prive?te adenomul de prostata, incidenta la barbati creste treptat pe grupe de varsta astfel : 40 de ani (20%), 50 de ani (40-50%) , 60 de ani ( 70%) iar peste 70 de ani (80%).

Atentie:
In stadiu incipient problemele prostatei pot fi tratate. Cu toate acestea in Romania numarul persoanelor care merg la un control anual pentru diagnosticare este sub nivelul european.

Recomandari
"Evitarea unui control folosind criteriul "sunt prea tanar ca sa am probleme cu prostata" sau "cum sa mi se intample tocmai mie", poate conduce la afectiuni serioase, la diagnostice in faze avansate, in care tratamentele actuale sunt mai putin eficiente, ori invazive" explica dr. Victor Mirciulescu - medic primar urolog, cercetator si dr. in stiinte medicale - Gral Medical.

O alimentatie sanatoasa si efectuarea periodic a analizelor specifice pot diminua riscul de aparitie a bolilor de prostata. Orice afectiune depistata din timp mareste sansele de vindecare a bolii prin urmarea unor tratamente personalizate. Comunicarea dintre pacient si doctor este importanta deoarece in alegerea unei alternative terapeutice trebuie tinut cont si de optiunea pacientului, el trebuie sa stie din timp de avantajele si dezavantajele oferite de tratamente. Tratamentul medicamentos trebuie sa se faca numai sub supravegherea medicului specialist, orice alta varianta poate sa inrautateasca in timp starea de sanatate a bolnavului.

Unde se poate face testarea gratuit?
In premiera, in perioada 10 Mai 2010 - 10 Iunie 2010, orice persoana poate efectua GRATUIT testul rapid de PSA, in clinicile Gral Medical.
In numai 10-15 minute pacientii vor avea raspunsul la analiza.
In plus, fiecare pacient va beneficia de 25% reducere pentru orice alta investigatie recomandata de doctorul specialist.

Campania "Curge apa la cismea ?" se va desfasura in Bucuresti si Ploiesti, facand parte din demersurile operatorului de servicii medicale Gral Medical de informare a populatiei cu privire la preventia si tratamentul adecvat fiecarei afectiuni.

In functie de rezultatele obtinute un doctor specialist urolog va consilia pacientul pentru a stabili un diagnostic corect si a prescrie un tratament corespunzator.
Programari si consiliere se pot face online: www.gralmedical.ro tsau apeland numerele de telefon:
021 323 00 00 (02) - Clinica de Diagnostic Gral;
021 317 83 95 - Clinica Gral Colentina;
0244 597 753 - Clinica Gral Ploiesti;

Adaugata in: May 12, 2010 | Sursa: Gral Medical | Vizite: 2004

Stiri medicale recente

Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012- Schimb de bune practici īn management medical si managementul performantei īn institutiile din sectorul medical
Cluj-Napoca, 9 iulie 2012 - Acumen Integrat anunta organizarea Conferintei Management Performant īn Institutiile Medicale din Romānia īn 2012. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, īn perioada 26-28 septembrie...

Citeste stirea completa »


A doua editie a Health & Beauty Expo - 25-27 noiembrie la Sala Palatului
Expozitie, conferinte, demonstratii sportive. Health & Beauty Expo este un concept international, care uneste sub acelasi acoperis doua concepte primordiale pentru fiinta umana: sanatatea si frumusetea. Health & Beauty Expo porneste de la ideea ca frumusetea...

Citeste stirea completa »


Peste 150 de embrioni hibrizi om-animal depozitati in secret in 3 laboratoare din Anglia
In urma cu 3 ani , Marea Britanie adopta, la cererea oamenilor de stiinta care credeau ca vor reusi crearea unei mari baze de celule stem, Human Fertilisation Embriology Act, lege care permite crearea unr hibrizi de tip om-animal. Unul dintre savantii implicati in proiect...

Citeste stirea completa »


Roche Romania deruleaza a sasea editie a campaniei "Scrisoare catre Mos Craciun"
In luna decembrie a fiecarui an, Roche Romania desfasoara campania de donatii "Scrisoare catre Mos Craciun". Proiectul, initiat in 2005 si aflat deja la a sasea editie, cuprinde anul acesta donatii catre 32 de sectii si centre de oncopediatrie si boli infectioase din...

Citeste stirea completa »


BIOGENIS, banca de celule stem, va invita la un eveniment foarte important in lumea medicala!
Biogenis anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei! A cincea utilizare a unei probe de celule stem din cordonul ombilical in cadrul grupului din care face parte Biogenis (FAMICORD), este anuntata cu succes si in Bucuresti pe 17 Decembrie....

Citeste stirea completa »